Logo

Logo2Logo3

Kammenstraat - Hondsberg - Hemelrijkweg - Lazaret - Schuurblok - Kloosterstraat - Grensstraat
Handelsstraat - Hemelrijklaan - Statievelden - Schepen Veraertstraat - Hradistkostraat - Witzenbergstraat - Essen-Oldenburgstraat

---Laatste BIN FLASH: Phishing --- opgepast voor SMS van ITSME ---

LET OP

Wanneer U een BIN oproep krijgt, gelieve deze ook steeds te bevestigen.
Anders wordt de oproep nog eens herhaald.
Het BIN bestuur probeert U zo snel mogelijk op de hoogte te brengen of
feedback te geven

 

START     BESTUUR    LID WORDEN    BIN FLASH    VEILIGHEID    WAT IS EEN BIN

Uitleg over BIN in Essen (website essen.be)

Stel een vraag aan een van de BIN's in Essen (website essen.be)

Anoniem meldpunt www.drugsplantageontdekt.be

Het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen werkten samen om dit anoniem meldpunt in het leven te roepen in de gezamenlijke strijd tegen illegale drugsproductie en de schadelijke gevolgen ervan. Illegale drugsproductie kan erg gevaarlijke situaties en overlast veroorzaken. Dat stellen we helaas ook in de provincie Antwerpen steeds vaker vast. Zo kan er bijvoorbeeld brand ontstaan in een woonwijk door een cannabisplantage, een explosie in een drugslab. Wandelaars of spelende kinderen  kunnen tijdens een boswandeling stoten op chemisch afval. De gevolgen kunnen ernstig zijn, zowel voor toevallige voorbijgangers, hulpverleners als voor de directe omgeving en het milieu.

Op de website www.drugsplantageontdekt.be  vind je alle informatie over verdachte elementen rond cannabisplantages, labo's en het dumpen en lozen van chemisch afval. Wie deze verdachte elementen of situaties opmerkt kan er volledig anoniem melding van maken via een online formulier.

In het nieuws

Vriendschapsfraude

Wat is vriendschapsfraude?
Jan Janssens krijgt op een dag een vriendschapsverzoek van een mooie onbekende dame. Hij gaat er op in en ze geraken aan de praat.
Eerst over koetjes en kalfjes, daarna wat meer persoonlijk. Ze beginnen in te spelen op je emoties en vragen om te helpen doormiddel van het sturen van geld.
Als je hier verder op ingaat, zie je je geld verdwijnen als sneeuw voor de zon en ben je in de val gelopen van vriendschapsfraude.

Hoe kan je dit herkennen?

Op de website "te mooi om waar te zijn" (FOD Economie) staat dit heel goed en duidelijk uitgelegd.

phissing

Phishing

Phishing (naar analogie van phreaking, afgeleid van fishing: "vissen", "hengelen") is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De fraudeur doet zich hierbij voor als een vertrouwde instantie, zoals een bank. De meeste vormen van phishing gebeuren via e-mail. De slachtoffers worden hierbij met een e-mail naar deze valse website gelokt. De mail bevat een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd "de inloggegevens te controleren".

Een andere vorm van phishing is spear fishing, waarbij de persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer) van het doelwit worden gebruikt om diegene een gevoel van vertrouwen te geven. Er wordt vaak ingespeeld op diens persoonlijke voorkeuren en hobby's die de daders via sociale media hebben achterhaald. Een voetbalfan wordt bijvoorbeeld benaderd met een nep-aanbieding voor gratis seizoenskaarten van zijn favoriete voetbalclub, iemand die van mooie dure kleding houdt met een kortingsactie van haar favoriete kledingmerk. Dit kan ook gebeuren tijdens popconcerten. Fans van de artiest die gaat optreden krijgen dan via e-mail goedkope kaarten aangeboden voor dit concert. Deze blijken dan echter niet te werken bij de toegangspoorten. Op deze manier komen ze er dan achter dat ze opgelicht zijn.
Bron: Wikipedia

 

Meer info: Vlaamse overheid

TERUG

Made by Logo JB